Задържаха целия екипаж на потъналия край Южна Корея ферибот

Задържаха целия екипаж на потъналия край Южна Корея ферибот
Всички членове от екипажа на потъналия ферибот вече са в ареста. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Задържани са още четирима членове на екипажа на южнокорейския ферибот "Севол", който претърпя корабокрушение на 16 април на 100 км от южнокорейското крайбрежие. Така всичките 15 души от екипажа вече са в ареста, съобщи Independent.

Срещу арестуваните капитан, неговия първи помощник, двама старши помощници, един втори помощник и един старши механик са предявени обвинения в безотговорност и нарушаване на изискванията на закона за спасяване и оказване на помощ при плаване в морета и реки.

Капитанът на кораба 68-годишният Ли Чжун Сок може да получи присъда доживотен затвор. Той е обвинен, че в нарушение на устава е напуснал потъващия съд един от първите, представяйки се за пътник. Капитанът и повечето от 28-те членове на екипажа на "Севол" са успели да напуснат ферибота, докато голяма част от пътниците са останали блокирани.

По последни данни на 26 април от общо 476 пътници на борда на "Севол" са загинали 185, 117 се смятат за безследно изчезнали и 174 са се спасили в това число целият екипаж.

#Южна Корея #ферибот #Севол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници