Руски медии: Българин сред заложниците в Славянск

Руски медии: Българин сред заложниците в Славянск
Има вероятност сред задържаните в Славянск да е и българин. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Проруски сепаратисти в Украйна задържаха наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Задържаните са от мисията на ОССЕ, пристигнала в Украйна за президентските избори, които ще се състоят на 25 май.

През цялата нощ руските и украинските медии съобщаваха както за различен брой задържани, така и за различната им националност.

E-NEWS рано в събота сутрин съобщава за задържани "кадрови разузнавателни офицери на Германия, Чехия, Полша, България и Дания." Според Life News.Ru, "Новости мира" и "Русский Клуб Новостей" също става въпрос за военни от тези 5 държави. Радиостанция "Эхо Москвы" съобщава за 12 задържани офицери, като в списъка на страните България отсъства.

Министерството на отбраната на Германия и потвърдило за изчезването на германски военни наблюдатели

Различни са версиите за присъствието на офицерите - от една страна те са представители на ОССЕ, от друга наблюдатели на процеса на разоръжаване след 17 април т.г., а от трета - наблюдатели по Виенските договорености от 2011 г.

Украинските сепаратисти обвиниха пленниците, че са „шпиони на НАТО”, предаде АФП. Агенцията цитира изказване на лидера на сепаратистите Денис Пушилин, който заяви, че заложниците ще бъдат освободени само при условие, че на сепаратистите бъдат върнати „техните затвортници”.

САЩ призоваха за незабавното освобождаване на задържаните.

#Славянск #Германия #САЩ #Украйна #ОССЕ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници