Г-7 одобри нови санкции срещу Русия

Г-7 одобри нови санкции срещу Русия
Страните от Г-7 одобриха нов пакет санкции срещу Русия. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Държавите със седемте най-развити икономики (Г-7) са приели нов пакет от икономически санкции срещу Русия в отговор на действията й в Украйна. Това се посочва в съвместно комюнике на Г-7, разпространено от Белия дом, съобщиха световните агенции.

Конкретните санкции от страна на САЩ се очаква да бъдат обявени в понеделник.

В комюникето на Г-7 се посочва, че поради спешната необходимост да се гарантира сигурността на Украйна по време на успешно и мирно демократично гласуване на президентските избори през май "ние сме готови за бързи действия по засилването на санкциите и мерките, за да плати Русия по-скъпа цена за своите действия"

Групата на Седемте приветства "сдържаността", с която новото правителство в Киев е действало срещу въоръжените проруски сепаратисти, които превзеха държавни сгради в източна Украйна. В документа се изтъква, че украинските власти са направили положителни стъпки в изпълнение на задълженията по договореностите, постигнати в Женева на 17 април.

Русия обаче "не предприе конкретни действия в подкрепа на Женевското споразумение" и "не осъжда сепаратистите, стремящи се да дестабилизират обстановката в Украйна", се казва в комюникето. "Вместо това тя продължи да изостря напрежението с все по-обезпокоителна реторика и заплашителни военни маневри на границата с Украйна", според документа, цитиран от Франс прес.

#Русия #Г-7 #Украйна #САЩ #Женева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници