Няма бедстващи хора заради наводнения

Няма бедстващи хора заради наводнения
За последното денонощие спасителите и пожарникарите са извършили над 80 спасителни и аварийни дейности. Снимка: sinoptik.bg
A A+ A++ A

За последното денонощие спасителите и пожарникарите са извършили над 80 спасителни и аварийни дейности. На територията на страната няма бедстващи граждани, съобщиха от пресцентъра на МВР. За последното денонощие в ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са получени 120 сигнала за произшествия, от които над 80 са били за аварийно-спасителни дейности.

Видинските спасители и пожарникари продължават да наблюдават критичните водоизточници и защитните им съоръжения на територията на областта. Отводнени са десетки сгради в селата Карбинци, Средногрив, Плешивец, Гюргич, Долни и Горни Лом.

Огнеборци, полицейски служители и доброволци почистиха основните водоеми от паднали дървета, изградиха и временни диги по поречието на реките Тимок и Стакевска.

Осигурена е нужната тежка и верижна техника, с която ще бъдат възстановени повредените мостови съоръжения и ще бъдат извлечени закъсалите леки превозни средства.

#Средногрив #Плешивец #Горни Лом #МВР #ГД "Пожарна безопасност и защита на населението"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници