Гяуров: Много по-страшна е истината за бонусите

Гяуров: Много по-страшна е истината за бонусите
Бонусите, които са били раздадени в държавната администрация, са много по-големи от обявените, заяви депутатът от „Синята коалиция“ Димо Гяуров. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Бонусите, които са били раздадени в държавната администрация, са много по-големи от обявените, заяви депутатът от „Синята коалиция“ Димо Гяуров.

„Истината е много-голяма и по-страшна, тъй като сумите, които са се раздавали, са много по-големи, отколкото бяха обявени“, каза Димо Гяуров пред БНР.

„Огромни суми се разпределят в администрацията и не е вярно, че има справедливост и че се прави опит тези, които работят повече, да получат нещо допълнително. Ние нямаме нищо против онзи, който работи добре, да бъде стимулиран, но не по този начин, а на светло и да бъде нормативно законосъобразно“, заяви Гяуров.

Във връзка с оставката на Тодор Коларов, председателя на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, Гяуров каза, че самият Коларов е създал тази ситуация.

„Не може някой току-що назначен в комисията да започне да поставя условия“, заяви Гяуров.

„Аз за първи път съм доволен от дейността на премиера. Премиерът направи това, което неизбежно трябваше да бъде направено – да махне хората, които му пречат. Във всички случаи става дума за лобита и те са на ГЕРБ - и по отношение на лекарствата, и по отношение на здравната каса“, каза Гяуров.

„До момента Здравната каса не е предприела нито един ход. Става дума за лекарствена политика в най-общ смисъл, тя отсъства“, посочи депутатът.

„Който е на власт, той е вързан с олигархията, а не опозицията. Този шум е изцяло в помощ на потребителя“, убеден е Гяуров.

„Ние искаме да стане ясна цялата истина - и по отношение на бонусите, и по отношение на ценовата политика на лекарствата. Взривяването на варненския бизнесмен показва, че у нас има сериозна престъпност, и опровергава думите на вътрешния министър, че тя е ликвидирана“,  каза още депутатът.

#оставка #Тодор Коларов #придобито от престъпна дейност #бонуси #„Синята коалиция“ #депутат #Димо Гяуров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"