Престрелки в Източна Украйна – двама загинали в Славянск

Престрелки в Източна Украйна – двама загинали в Славянск
От централната градска болница потвърждават пред РИА Новости, че „сражението е сериозно, продължават да пристигат убити и ранени“. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Престрелка между неизвестни въоръжени мъже и опълчението в Славянск е избухнала на един от изходите на източния украински град, превзет от вътрешните войски на страната.

Един от водачите на опълчението, Мирослав Руденко, посочва пред Интерфакс, че престрелки са започнали на редица пропускателни пунктове на изходите от Славянск.

Според говорителката на силите за самоотбрана Стела Хорошева неизвестни са атакували пункт близо до града, убивайки двама души.

„За съжаление, информацията за престрелките е потвърдена. Всяка нощ някакъв инцидент се случва на някой от нашите пропускателни пунктове. Този път съмнителни въоръжени мъже преминаваха, а силите за самоотбрана ги приближиха, за да проверят самоличността им. Но въоръжените откриха огън“, заяви Хорошева.

Тя отбеляза, че опълчението разследва инцидента, за да разбере кой стои зад атаките.

От централната градска болница потвърждават пред РИА Новости, че „сражението е сериозно, продължават да пристигат убити и ранени“.

По-рано беше съобщено, че два хеликоптера на Националната гвардия на Украйна са били обстрелвани от неизвестни нападатели в Славянск, без да се стига до жертви.

Междувременно се появи информация, че неизвестни въоръжени са открили огън в град Артьомовск в Донецкия регион.

„Артьомовск не е спокоен, има стрелба. Няма информация за загинали или ранени“, заявява представител на силите за самоотбрана пред Интерфакс.

Украинското вътрешно министерство съобщи, че около стотина неизвестни въоръжени са нападнали военни части в града.

„Нападателите използваха автоматични оръжия и гранати“, посочва министерството в изявление, добавяйки, че украинските военни са отблъснали атаката.

В сряда Киев възобнови антитерористичната операция в Източна Украйна и започна „активната фаза“ от акцията.

#Източна Украйна #Донецк #сепаратисти #проруски #Славянск #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници