Реал Мадрид надви Байерн с 1:0

Реал Мадрид надви Байерн с 1:0
Реваншът ще се играе на 29 април на ст. “Алианц Арена” в Мюнхен. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Реал Мадрид победи Байерн с 1:0 в първи полуфинален мач от Шампионската лига, игран пред 80 хил. зрители на ст. “Сантяго Бернабеу”.

В първите минути от двубоя гостите имаха превъзходство, а Ариен Робен и Марио Манджукич стреляха опасно към вратата на Икер Касияс.

Въпреки това, Реал Мадрид първи стигнаха до гол, след бърза контраатака и серия грешки в отбраната на Байерн.

В 19-ата минута Фабио Коентрао спринтира по лявото крило, след като получи топката от Кристиан Роналдо. Защитникът надбяга Давид Алаба и центрира през краката на Данте, намирайки Бензема в наказателното поле, който със силен удар не остави никакви шансове за вратаря Мануел Нойер - 1:0.

В началните минути на второто полувреме Байерн отново налагаше темпото, но опитите на Франк Рибери, Робен и колегите им да пробият вратата на Касияс не успяваха.

В 68-ата минута Роналдо проби отляво и стреля опасно от границата на наказателното поле, но Нойер успя да избие в корнер.

Малко по-късно Марио Гьотце изскочи сам срещу Касияс, но вратарят бе на мястото си и спаси. В добавеното време Томас Мюлер игра за дузпа, падайки в наказателното поле на домакините, но реферът Хауърд Уеб не се остави да бъде подведен.

Реваншът ще се играе на 29 април на ст. “Алианц Арена” в Мюнхен.

#Реал Мадрид #Байерн Мюнхен #Шампионска лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници