Медведев: Санкциите са път без изход, но Русия ще се справи и сама

Медведев: Санкциите са път без изход, но Русия ще се справи и сама
Медведев отбеляза, че секторите, които могат да бъдат засегнати от санкциите, като отбраната и капиталовите активи, ще получат „необходимата подкрепа“ от правителството. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският министър-предеседател Дмитрий Медведев заяви, че страната му е готова да посрещне нови санкции, които Западът може да наложи във връзка с кризата в Украйна.

„Убеден съм, че ще успеем да доведем последствията до минимум“, каза Медведев.

Той посочи, че правителството е готово да работи в „тези условия, когато приоритет е да бъдат предпазени икономиката и населението от подобни неприятелски действия“, но все пак призна, че страната е изправена пред безпрецедентно икономическо предизвикателство.

Според руския премиер, санциите са „път без изход“, но страната му е готова да фунционира в изолация, ако се наложи.

„Това е нов път без изход, но ако някои от нашите западни партньори решат все пак да поемат по него, ние няма да имаме друг изход, освен да се справяме със собствени сили. И ще спечелим“, заяви Медведев в реч пред руската Дума.

Той отбеляза, че секторите, които могат да бъдат засегнати от санкциите, като отбраната и капиталовите активи, ще получат „необходимата подкрепа“ от правителството.

#Русия #Украйна #Дмитрий Медведев #санкции #Европейски съюз #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници