Стипендии за българи в университета на изобретателя на компютърната мишка

Стипендии за българи в университета на изобретателя на компютърната мишка
Възпитаници на Орегонският държавен университет са сред водещите в световните класации за научни открития. Снимка: en.wikipedia.org
A A+ A++ A

Един от най-реномираните американски научноизследователски университети OREGON STATE UNIVERSITY ще проведе информационни срещи на 22-ри април в столичния хотел „Кемпински Зографски” от 18:30 часа и на 23 април, в хотел Тримонциум” в Пловдив.

Учебното заведение предлага бакалавърски и магистърски програми в следните области: бизнес, либерални изкуства, науки за Земята, океаните и атмосферата, устойчиво развитие на планетата, здравеопазване, фармация, ветеринарна медицина, педагогика, лесовъдство, агрономия и хранителни технологии, а също и доста инженерни специалности: компютърно, строително, индустриално, механо, химично, електрическо и еко инженерство.

Отпускат се три вида стипендии за български студенти - от 3 000 до 13 500 долара. Специални стипендии от 9000 долара има и за подготвителните програми.

Възпитаници на Орегонския държавен университет са сред водещите в световните класации за научни открития. Един от най-емблематичните възпитаници на университета е д-р Дъглас Енгълбърт - изобретателят на компютърната мишка. Университетът има значителен принос към проучванията на НАСА и конкретно към мисията на Марс „Марс Експлорейшън Роувър”. Академичният състав има съществено участие при изобретяването на интернета.

#стипендии #студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници