Трима проруски бойци са убити в Мариупол

Трима проруски бойци са убити в  Мариупол
Аваков уточни, че през нощта в отговор на атака Националната гвардия в Мариупол е провела операция за локализиране на банда сепаратисти, състояща се от около 300 души. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-малко трима проруски бойци бяха убити в източния украински град Мариупол. Ранени са други 13 души, а 63 са задържани. Това съобщи министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков на страницата си във фейсбук.

Аваков уточни, че през нощта, в отговор на атака Националната гвардия в Мариупол е провела операция за локализиране на банда сепаратисти, състояща се от около 300 души.

Сепаратистите са отговорили на атаката със запалителни бомби, коктейл Молотов и изстрели с автомат. Министърът коментира, че законът е бил спазен и силите на реда са открили предупредителен огън във въздуха, преди да нападнат сепаратистите.

Междувременно президентът на Русия Владимир Путин се подготвя за станалата вече традиционна среща с руските граждани, известна като „пряка линия", като за първи път в нея ще се включат и жителите на анексирания преди броени седмици украински полуостров Крим.

Според говорителя му Дмитрий Песков темите ще бъдат събитията в Украйна, присъединяването на Крим към Русия, оценка на наложените от Запада санкции срещу руски ръководители и банки, както и широк кръг проблеми, които вълнуват руснаците.

#Мариупол #Арсен Аваков #Аваков #Украйна #сепаратисти #Владимир Путин #Русия #Дмитрий Песков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници