Медведев: Украйна предчувства гражданска война

Медведев: Украйна предчувства гражданска война
Според Медведев гражданите на Украйна трябва сами да участват във формирането на своята държава, основаваща се на равенство на народите и техните езици. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

"В Украйна отново бе пролята кръв, страната предчувства гражданска война. Това е много печално", написа премиерът на Русия Дмитрий Медведев във Facebook.

По думите му „причината за украинската трагедия е, че законната власт дори не се опита да запази правовия ред в регионите от страната, когато там започнаха да превземат административни учреждения", предава ИТАР-ТАСС.

„Нелегитимните управители, напротив, се надяват да възстановят реда, който самите те цинично погазиха, идвайки на власт в резултат на въоръжен метеж. И настъпиха мотиката", смята Медведев.

„Действието породи противодействие. Държавно престъпление (преврат в Киев) - народни протести в регионите. Верижна реакция на събитията. Политически и икономически", пише руският премиер.

Според Медведев гражданите на Украйна трябва сами да участват във формирането на своята държава, основаваща се на равенство на народите и техните езици.

#Русия #Дмитрий Медведев #управители #престъпление #преврат #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници