Жириновски: САЩ организираха Майдана, да замирише в Европа на барут

Жириновски: САЩ организираха Майдана, да замирише в Европа на барут
Владимир Жириновски Снимка: РИА Новости
A A+ A++ A

Лидерът на Руската либералнодемократическа партия Владимир Жириновски пристигна на заседание на Държавната Дума в униформата на полковник от въоръжените сили на Русия. Колегите му извадиха телефоните си и масово започнаха да пускат снимки в туитър. Светлана Журова написа: „Владимир Жириновски пристигна красив в парламента“, а Робърт Шлегел се пошегува : „Командирът превзе трибуната без нито един изстрел."

„Днес облякох униформа, която мога да нося по закон, защото виждам как военната хунта в Киев се преоблече. И наТурчинов, и на другите им дадоха камуфлаж", коментира Жириновски, цитиран от РИА Новости.

Той подчерта, че властите в Киев говорят за въвеждането на военна техника, включително танкове, бронетранспортьори в района на Донецк. Според лидера на либерал-демократите, положението е сложно, защото там се движи „пъстра маса“ от специални сили, армията и Националната гвардия.

„Ето защо бе направен Майдана. Не за борба с корупцията, а за смяна на властта. Майдана го организираха САЩ. Целта беше в Европа да замирише на барут, за да може зад гърба на случващото се рязко да се увеличи бюджета“, коментира Жириновски.

Според националиста, докато по улиците на Украйна умират хора, в кабинетите във Вашингтон и Брюксел се договарят как да си поделят Европа.

#Владимир Жириновски #Жириновски #Майдан #Киев #Украйна #САЩ #Брюксел #Вашингтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници