Приключиха локалните финали на Microsoft Imagine Cup 2014

Приключиха локалните финали на Microsoft Imagine Cup 2014
A A+ A++ A

11 отбора се състезаваха в локалните финали в София на най-голямото технологично състезание в света Microsoft Imagine Cup 2014. Надпреварата протече в три категории - "

„Иновации", „Игри" и „Социално-отговорни каузи". Победители са Uictoribus в категория „Иновации", Will Bee в категория „Социало-отговорни каузи" и For a Lack of Better Name в категория „Игри". Те продължават в следващия етап, където ще се състезават онлайн с отбори от цял свят. Международно жури ще реши кои идеи от онлайн кръга заслужават да бъдат представени наживо на международните финали в Сиатъл, САЩ през юли 2014 т.г.

Проектът CommuniMentor на Uictoribus стана победител в най-оспорваната категория „Иновации". Uicotribus са разработили система, с която хората да подобрят своите социални и комуникационни умения. Това ще става чрез симулация на определени житейски ситуации като интервю за работа например. Идеята е, че когато човек може да види какви грешки допуска (бавно и монотонно говорене, използване на паразитни фрази и т.н.), той ще открие как да се усъвършенства.

Екип Will Bee спечели журито с проекта Edduel в категория „Социално-отговорни каузи". Edduel е игра, в която участниците се състезават един с друг въз основа на знанията си в избрани от тях академични сфери. Състезанието протича под формата на поредица въпроси с няколко възможни отговора, на които трябва да се отговори възможно най-бързо и точно. След това участниците получават резюме на информацията, включена във въпросите, поднесено по атрактивен начин. Целта е играчите да се учат от грешките си и да повишат знанията си.

Отборът For a lack of better name спечели безапелационно в категория „Игри" с образователния си проект "Thralldom". Тяхната идея е да променят навиците на младите хора, които все повече игнорират четенето на книги, чрез разработването на уеббазираната игра "Thralldom", която да подправи сухотата на популярни класически произведения и да предостави на учащите нова и забавна гледна точка. Като за начало играта е базирана на емблематичния български роман „Под игото" на Иван Вазов. За своя стартов успех For a lack of better name ще разчитат на добрата графика на играта, разширяване на сценария със събития от българския ренесанс, класиране на потребителите по рангове, много минизадачи в сценария, опция за състезание в реално време и поддръжка на няколко езика.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници