Apple: Потребителите търсят неща, които не им предлагаме

Apple: Потребителите търсят неща, които не им предлагаме
A A+ A++ A

От известно време преобладават слуховете, че следващият iPhone ще е със значително по-голям екран. Това е неочакван ход, имайки предвид колко време отне на Apple да променят размера на екрана на iPhone от 3,5 на 4 инча и дори това беше посрещнато с недоволство от феновете им. Изглежда, че отговорът се крие в продажбите.

Със започването на новото дело между Samsung и Apple за патенти, и двете компании бързат да извадят на бял свят всякакви документи, които показват, че едните се стремят да копират другите. Нещо интересно, което беше показано миналата седмица, беше един слайд от вътрешна презентация на Apple. Въпросният слайд показва, че повечето продажби при смартфоните идват от евтини устройства с по-големи екрани. Apple нямат продукт в този клас и заради това слайдът е със заглавие "Потребителите искат нещо, което нямаме".

Изглежда, Apple са започнали да се страхуват от конкуренцията, защото в слайд от същата презентация признават, че конкурентите им са подобрили драстично хардуера и екосистемата си и харчат огромно количество пари за реклама, за да наберат скорост. Очевидно последното наблюдение има предвид Samsung, които облъчват потребителите с реклами във всяка възможна форма.

В същия слайд се споменава, че операторите искат да ограничат продажбите на iPhone, защото има огромен пазарен дял и изисква сериозни субсидии от тяхна страна. Очевидно Apple са под напрежение да се адаптират спрямо тенденциите на пазара. Най-вероятно с по-голям iPhone се целят точно в непосилния за тях в момента сектор на смартфоните с големи екрани на по-ниски цени.

http://recode.net/2014/04/05/the-six-juiciest-documents-from-the-apple-samsung-trial-this-week/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници