Google премахва топприложение от Play Store заради измама

Google премахва топприложение от Play Store заради измама
A A+ A++ A

Телефоните ни съдържат изключително много информация за нас и попадането й в чужди ръце определено не е добра идея. Приложението Virus Shield звучеше като перфектното решение за защита на смартфоните ни, но се оказа измама. Става дума за приложение от Play Store, което обещава да пази телефона ви от всякакви възможни проблеми. Предотвратява инсталирането на вредни приложения, сканира всички файлове и настройки в реално време, засича вируси и дори пази личната ви информация.

Отгоре на всичко приложението твърди, че премахва всякакви реклами и използва минимално количество батерия. С натискането на един бутон всички проблеми са решени и потребителят няма повече грижи. Да решиш всички възможни проблеми на телефона си за четири долара, звучи страхотно. Сигурно затова приложението беше изтеглено над 10 000 пъти и взе първото място сред новите платени приложения само за 2 седмици.

За голямо разочарование на всички, които са се измамили да изтеглят приложението, от сайта Android Police откриха, че то е чиста измама. След декомпилиране на приложението, което е със съмнителния размер от 859 килобайта, видели, че има една-единствена функция. За съжаление, тя не е да защитава телефона, а само да променя картинката си при натискане на бутон. За щастие, от Google реагираха бързо и приложението вече е свалено от Play Store. Това не помага на хилядите потребители, които вече са били измамени, но поне няма да има още такива. Заради отворения му характер в Play Store често се допускат измамни или некачествени приложения и трябва да се внимава за тях.

http://www.androidpolice.com/2014/04/06/the-1-new-paid-app-in-the-play-store-costs-4-has-over-10000-downloads-a-4-7-star-rating-and-its-a-total-scam/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници