Турчинов: Русия продължава да разкъсва Украйна

Турчинов: Русия продължава да разкъсва Украйна
Президентът предупреди, че ще бъдат приложени антитерористични мерки срещу всички, които са взели оръжие. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сепаратистките действия в Източна Украйна, където проруски демонстранти окупираха обществени сгради, представляват втори етап на специалните операции на Русия за разкъсване на Украйна, заяви в обръщение към нацията и.д. президент на Украйна и председател на Върховната Рада Олександър Турчинов, предаде БНР.

В понеделник проруски активисти, превзели основната административна сграда в източния украински град Донецк, обявиха създаването на суверенна народна република, независима от властта в Киев.

Вчера започна втората вълна на спецоперацията на Руската феoерация срещу Украйна, чиято цел е да дестабилизира ситуацията в държавата, да свали властта в Киев, да попречи на провеждането на изборите и да се разпокъса на парчета страната ни. Това е ново разиграване на „Кримския сценарий“, но ние няма да го допуснем“, заяви Турчинов.

Президентът предупреди, че ще бъдат приложени антитерористични мерки срещу всички, които са взели оръжие.

Във вторник Върховната Рада ще разгледа въпроса за забрана на дейността на политическите партии и обществени организации, които стоят на сепаратистки позиции и работят в полза на агресора, срещу собствената си държава и народ.

#Русия #Украйна #Киев #Турчинов #Олександър Турчинов #Върховната Рада #Крим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници