Борисов: На ромите им трябва образование и работа

Борисов: На ромите им трябва образование и работа
В НС бе открита национална конференция „Интеграция на ромите в България“, организирана от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и Фондация „Ханс Зайдел“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма ли производство, работа, не сме ли всички ангажирани, няма шанс държавата, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на конференция „Интеграция на ромите“ в Народното събрание.

„Образование и работа така, както работи всеки друг човек. В противен случай се получават конфликти между етноси. Целта на това мероприятие е да се накарат всички да учат, не да напускат училище във втори, трети, четвърти клас. Да учат, за да може утре, когато кандидатстват за работа, да не кандидатстват за „Чистота“. Има единици, които говорят чужди езици, имат по две-три образования, което е радост, но са само процент. Трябва да минат 50% тези, които притежават такова образование, тогава нещата си вървят по естествения ред“, коментира Борисов, цитиран от „24 часа“.

Борисов уточни, че докато говорим за едно общество, различно от цялото, няма шанс.

„Държавата има възможност да се напънем и да им помогнем, но става дума за стотици хиляди души и това трябва да бъде нашата крайна цел“, коментира той.

Миналата седмица Европейската комисия представи доклад относно постигнатия от държавите членки напредък по рамката на ЕС за национални стратегии за интегриране на ромите. Според доклада, въпреки че ромските общности продължават да се сблъскват с бедността, социалното изключване и дискриминацията, има напредък в образованието, заетостта, жилищното настаняване и приемането на ромите.

#Бойко Борисов #Борисов #интеграция #роми #Европейската комисия #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници