Томислав Дончев: Заплахата за спиране на европари е шамар за кабинета

Томислав Дончев: Заплахата за спиране на европари е шамар за кабинета
Понякога много мразя, когато съм прав. Защото само преди няколко месеца аз предупредих какво ще се случи, коментира Томислав Дончев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев коментира, че заплахата за възможно спиране на еврофондовете за България е шамар към кабинета "Орешарски", предаде БНР.

“Понякога много мразя, когато съм прав. Защото само преди няколко месеца аз предупредих какво ще се случи, ведната след публикуването на доклада за сътрудничество и проверка. Въпреки че сме опозиция, не веднъж сме декларирали, че когато някой не знае какво да прави, ние сме в състояние да дадем съвети и да окажем помощ. Защото нито Оперативна програма "Околна среда", нито програмата за развитие на селските райони е на Орешарски или моя”, коментира Дончев.

Експерти от Европейската комисия са препоръчвали в неформални разговори българските градове с финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ да бъдат сведени до 6-7, но министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева е настояла пред ресорния комисар Йоханес Хан да се запази сегашната бройка от 67.

#ГЕРБ #Томислав Дончев #еврофондове #Дончев #Десислава Терзиева #Йоханес Хан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »