ДАНС не подслушва депутати

ДАНС не подслушва депутати
ДАНС не подслушва и не разработва депутати, заяви председателят на държавната агенция Владимир Писанчев пред парламентарната комисия за контрол на службите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДАНС не подслушва и не разработва депутати, заяви председателят на държавната агенция Владимир Писанчев пред парламентарната комисия за контрол на службите, предаде БГНЕС.

Писанчев беше привикан за обяснение, след като в сайта faktor.bg се появиха документи на ГДБОП и ДАНС, свързани с операцията, при която преди няколко седмици френските власти заловиха 1,4 тона кокаин. В хода й беше претърсена автокъщата на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. Публикуваните в сайта справки показваха, че са били подслушвани разговорите му – в това число и с депутати.

Депутатът от БСП Георги Кадиев поиска в прав текст от ДАНС да му кажат дали са записвали негови телефонни разговори. Той допълни, че от справката вероятно са извадени имена на хора, с които е известно, че Алексиев контактува.

Писанчев потвърди автентичността на изтеклия документ, но отказа да коментира дали това означава, че Орлин Алексиев е бил подслушван.

#ДАНС #Владимир Писанчев #Писанчев #ГДБОП #Орлин Алексиев #БСП #Георги Кадиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници