Откриха нови останки, вероятно от изчезналия Боинг

Откриха нови останки, вероятно от изчезналия Боинг
Операцията по издирването на самолета продължава.
A A+ A++ A

Китайски самолет засякъл три подозрителни плаващи предмета в зоната на издирване на изчезналия малайзийски самолет, съобщи агенция Синхуа. Екипажът на китайския "Ил-76" видял плаващите предмети, съответно с бял, червен и оранжев цвят, от височина 300 метра, предаде Асошиейтед прес.

Участващите в издирването осем самолета от Австралия, Китай, Нова Зеландия и Япония ще определят своите маршрути по данни, получени от спътници, които са регистрирали в Индийския океан, западно от Австралия, няколко групи предмети, които може да са отломки от падналия пътнически самолет на Малайзия Еърлайнз.

Китайският интернет портал Женмин ван съобщи, че в зоната на издирвателната операция е пристигнал още един китайски кораб "Цзинганшан". На борда му има два хеликоптера, които ще търсят отломки от самолета, маслени петна и спасителни жилетки. В издирването вече участва китайският кораб "Хайсюн-01", който освен с хеликоптери разполага и с робот за подводно издирване. Припомняме, че две трети от 239-те души на борда на самолета са били китайци.

Малайзийският Боинг 777 изчезна на 8 март по време на полет от Куала Лумпур за Пекин. Сега издирването се води в нов район – на 1100 км по на север от преди, тъй като според нови изчисления машината е паднала в Индийския океан поради липса на гориво по-скоро, отколкото се смяташе първоначално.

#самолет #Малайзия #Пекин #Куала Лумпур

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници