Предизборни (великденски) бонуси

Предизборни (великденски) бонуси
A A+ A++ A

През април всички пенсионери ще получат великденски добавки. Предстои да бъде приет закон празничните бонуси да се дават всяка година.

Възрастните хора, с пенсии до 150 лв. ще получат 40 лева. 30 лева ще получат тези, с пенсии от 150,01 лв. до 251,00 лв., а 20 лв. допълнително ще има за хората с пенсии над 251 лв.

Българските пенсионери живеят под прага на бедността. Пенсиите им не стигат дори да си платят сметките, да не говорим за препитанието им.

Според министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов, в условията на криза, "подпомагането на тази група български граждани е изключително важно".

"Подпомагане" с по 20, 30, 40 лв., това  е подигравка с българските пенсионери. Тези добавки и обещанията за приемане на закон да се дават всяка година, "лъхат" на предизборни хватки и замазване очите на хората.

Проблемите на пенсионерите трябва да се решат генерално, като им се осигурят по-високи пенсии за годината, а не "еднократни помощи".

Увеличение на минималните пенсии обаче не се предвижда, защото по думите на финансовия министър Петър Чобанов възрастните хора получавали коледни и великденски добавки...

Месец преди евроизборите обаче всичко е ясно, колкото и да отричат управляващите, че "бонусите" не са опит за предизборна агитация.

#евроизбори #пенсии #пенсионери #Хасан Адемов #бонуси #помощи #добавки #великденски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай