ДПС подкрепя ГЕРБ за повече членове на ЦИК

ДПС подкрепя ГЕРБ за повече членове на ЦИК
“За пореден път Плевнелиев доказа, че е президент на ГЕРБ, а не на целия народ и не може да бъде обединител на нацията”, коментира зам.-председателят на НС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС ще подкрепи предложението на ГЕРБ съставът на ЦИК да бъде увеличен, като по този начин от движението ще получат трети член в комисията, съобщи депутатът от ДПС и зам.-председател на НС Алиосман Имамов.

Имамов посочи, че това ще премахне всички съмнения за легитимността на ЦИК.

„ДПС ще продължат да подкрепят кабинета „Орешарски“ до изборите за Европейски парламент през май. Резултатите от евровота ще бъдат решаващи за бъдещите политически конфигурации“, отбеляза той.

Имамов подчерта, че между ДПС и БСП няма конфликти, които биха разклатили мандата на правителството преди евровота.

Депутатът отбеляза, че партията му ще подкрепи левицата, ако Конституционният съд бъде сезиран за действията на държавния глава по назначаването на състава на ЦИК.

„За пореден път Плевнелиев доказа, че е президент на ГЕРБ, а не на целия народ, и не може да бъде обединител на нацията“, коментира зам.-председателят на НС.

„Постъпката му трудно може да се обясни с политическата логика и прокуратурата трябва да се заеме със случая“, каза още Алиосман Имамов.

#ДПС #ГЕРБ #ЦИК #членове #Алиосман Имамов #БСП #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници