50-те най-големи компании в Китай срещнаха българския бизнес в Пловдив

50-те най-големи компании в Китай срещнаха българския бизнес в Пловдив
На срещата 50 от най-значимите китайски компании се срещнаха с български фирми. Снимка: Българо-Китайска асоциация за бизнес развитие
A A+ A++ A

Китайският град Шънджън ще отпуска ежегодно две стипендии за обучение на български студенти от Пловдив, съобщи кметът на 16-милионния китайски град при срещата си с президента Росен Плевнелиев.

Кметът на Шънджън Сю Цин бе на посещение в страната ни във връзка с провеждането на съвместния българо-китайски бизнес форум „Пловдив-Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014“, съобщиха от Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие.

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на Шънджън подписаха Договор за побратимяване между двата града.

На срещата 50 от най-значимите китайски компании се срещнаха с български фирми. Участниците и от двете страни се обединиха около идеята за създаване на постоянно действаща работна група. Чрез нея ще се подпомага осъществяването на конкретни проекти в кратки срокове. Едно от важните предложения на българската страна е привличането в „Тракия икономическа зона“ на стратегически китайски инвеститор за създаване на китайска зона по техен модел.

Huawei Technologies България подписа по време на форума споразумение със „Сиенит Холдинг“ за съвместно развитие на „Тракия икономическа зона“. „Сътрудничеството ще се съсредоточи върху предоставяне на интелигентни IT решения за компаниите в зоната“, конкретизира пред китайската информационна агенция Синхуа Liu Yang, директор на Huawei Technologies България.

#Шънджън #Китай #Пловдив #Росен Плевнелиев #Тракия икономическа зона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници