Бареков иска подкрепа от Сидеров за разследване срещу президента

Бареков иска подкрепа от Сидеров за разследване срещу президента
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков призова председателя на „Атака“ Волен Сидеров да подкрепи подписка в НС за създаване на анкетна комисия, която да разследва застрашава ли националната енергийна сигурност президентът Росен Плевнелиев.

„Уважаеми г-н Сидеров, като лидер на най-голямата извънпарламентарна партия „България без цензура“ ви каня заедно да подкрепим подписка в българския парламент, инициирана от Румен Йончев, за създаване на анкетна комисия, която да разследва застрашава ли националната енергийна сигурност на страната президентът Росен Плевнелиев“, заявява Бареков.

„Както беше изнесено в медиите, държавният глава поддържа нерегламентирани контакти с шефове на ЕРП-та, което може да се окаже в ущърб на българските национални интереси. Доколкото имаме информация, президентът Плевнелиев няма мандат за поддържане на подобни задкулисни контакти, ден след които от монополното дружество заплашиха държавата с иск от близо 1 милиард евро“, посочват от „България без цензура“.

„Целта на анкетната комисия е да събере данни и за начина, по който съдружникът на държавния глава Иво Прокопиев и подопечната му „Булброкърс“ станаха посредник за продажбата на миноритарния дял на ЕВН по времето на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов на двойно по-ниска цена от пазарната по признанието на председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев. Г-н Сидеров, надявам се на Вашия положителен отговор“, завършва Бареков.

#Николай Бареков #Атака #Волен Сидеров #България без цензура #Росен Плевнелиев #ЕРП-та

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници