Борисов се радва, че ЕРП-тата отиват в прокуратурата

Борисов се радва, че ЕРП-тата отиват в прокуратурата
Лидерът на ГЕРБ коментира и ситуацията около избора на членове на ЦИК и отбеляза, че партията му е направила компромис. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че се радва, че електроразпределителните дружества са дадени на прокуратурата.

„Аз се радвам, че ЕРП-тата са дадени на прокурор, защото прокуратурата ще има възможност да се запознае с договора. Аз всъщност такива договори не съм виждал“, посочи Борисов.

„За ЕРП-тата трябва да се проследи цялата хронология – как бяха продадени навремето, защо бяха продадени така, че държавата да запази дял, който няма абсолютно никакъв глас. Помните, че първото правителство, което глоби ЕРП-та, беше това на ГЕРБ“, коментира той.

Той прогнозира, че ако България влезе в съдебна битка с дружествата с подписаните към момента договори, страната ни може да понесе санкции „за милиард“.

„Оттук нататък министърът на икономиката и енергетиката трябва много бързо да излезе и да каже… да се вземат адекватни решения“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и ситуацията около избора на членове на ЦИК и отбеляза, че партията му е направила компромис.

„Новите промени са, за да покажем още веднъж, че законът на Мая Манолова е да обслужи само БСП и „Атака“ за изборите“, заяви Бойко Борисов.

„Ръководството на ЦИК, арбитърът за изборите, се състои от председател от БСП, зам.-председател от „Атака“ и секретар от ДПС. Подписите се полагат от председателя и секретаря, т.е. БСП и ДПС. И ние сме ощетена партия и затова искаме да се възстанови поне елементарната справедливост, правейки огромния компромис да се примирим за зам.-председател“, заключи бившият премиер.

#Бойко Борисов #ЦИК #ГЕРБ #ДПС #БСП #Атака #ЕРП #прокурор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници