Покер звезда и пловдивски инженер сред задържаните в Чикаго

Покер звезда и пловдивски инженер сред задържаните в Чикаго
Снимка: Bulgarian International Television
A A+ A++ A

Българската покер звезда Георги Мартов – Мицубишито, съпругата му Теменуга Колева и възпитаникът на Техническия университет в Пловдив Димо Дешков са сред арестуваните българи при мегаоперация на щатските и федералните власти в Чикаго, съобщава „Марица“.

Най-малко 14 българи бяха арестувани при спецакция на ФБР, полицията и имиграционните власти в Чикаго и предградията на града за пране на пари и източване на банкови карти. Двама са задържани у нас. Всеки от тях има повдигнати между 2 и 4 обвинения, един обаче е с 9. Всички са пледирали невинни.

Мартов играе покер от 11 години, но не професионално, а по-скоро за удоволствие. Той е собственик на автокъща VIP Auto Connection в Чикаго. Неговата съпруга Теменуга Колева, известна още като Нушка, също е арестувана.

Сред арестуваните е и собственикът на българския център „Родина“ в чикагското предградие Норидж Емил Господинов. В ареста е и 28-годишният Димо Дешков. Той е завършил пловдивската Математическа гимназия, а след това филиала на Техническия университет под тепетата.  Заминал е в Щатите с бригада и работел като спасител на басейн.

#Чикаго #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници