14 българи арестувани в Чикаго за източване на кредитни карти

14 българи арестувани в Чикаго за източване на кредитни карти
Присъдите, които могат да получат българите по Федералния кодекс за пране на пари, са от 10 до 20 г. за всяка една транзакция.
A A+ A++ A

Масови арести на българи при зрелищна спецооперация в САЩ. Властите в Чикаго са разследвали банда, заподозряна в пране на пари, банкови и измами с кредитни карти за милиони долари, съобщи българската телевизия в САЩ Bulgarian International Television.

След акцията на ФБР, полицията и имиграционните власти в Чикаго и предградията на града са задържани 30 души, 15 от които българи. Някои от българите са издирвани, други имат присъди. Всеки от тях има повдигнати между 2 и 4 обвинения, един обаче е с 9. Всички са пледирали невинни.

По информация на "24 часа" българските граждани са 16 - 14 са задържани в Съединените щати и двама у нас.

Присъдите, които могат да получат българите по Федералния кодекс за пране на пари, са от 10 до 20 г. за всяка една транзакция, а по обвинение за банкова измама – до 30 години.

ФБР следи бандата от четири години. Специалистите разполагат с разговори между членове на групата.

Престъпната група е действала по следния начин: номерата на кредитни карти от Европа са крадени със скимиращи устройства и след това изпращани до арестуваните в САЩ по електронен път по имейл или Skype. След това са дублирани в карти със специални устройства. Така са източени хиляди сметки за милиони долари.

По информация на BIT сред арестуваните е Георги Мартов-Мицубишито, който е с най-много повдигнати обвинения - 9. Арестувана е и съпругата му Теменуга Колева. В ареста е собственикът на българския център „Родина“ в чикагското предградие Норидж - Емил Костадинов.

Съдът е назначил служебни адвокати на всички. Прокуратурата иска да бъдат възстановени милиони долари.

В четвъртък и петък ще стане ясно дали арестуваните ще бъдат пуснати под гаранция. Властите имат право да ги задържат до 72 часа.

#Чикаго #българи #ФБР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници