Бардо зад щерката на Льо Пен за президент на Франция

A A+ A++ A

Френската кино легенда Брижит Бардо подкрепи кандидатката на крайна десница Марин Льо Пен за президентските избори в саморъчно написано писмо, публикувано от регионалния ежедневник "Нис-Матен".

Актрисата призова местните власти да подкрепят лидерката на Националния фронт, за да може да събере 500-те подписа, които са й необходими, за да участва на изборите след два месеца.

"Скандализирана съм, че френските кметове са толкова студени и нямат почтеността да подкрепят Марин Льо Пен, която е топ кандидат, защитава животните и има смелостта да изведе страната ни, Франция, до полагащото й се място в света", се казва в писмото, предадоха АФП и БГНЕС.

Призивът на Бардо, която от дълги години се бори за правата на животните, идва дни след като Льо Пен говори за страданието на животните и заяви, че всичкото месо в Парижка област се приготвя чрез ислямски халал традиции.

Някои защитници на животните твърдят, че методите за клане на животните по халал са по-жестоки от стандартните европейски практики, защото те забраняват упояването на животните преди да бъдат убити. Льо Пен, чиято партия използва страховете от нарастващото влияние на мюсюлманите, за да трупа популярност, изостава в социологическите изследвания след президента Никола Саркози и кандидата на социалистите Франсоа Оланд с едва 17%.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници