Задават се продукти с иновативен биосензор

Задават се продукти с иновативен биосензор
A A+ A++ A

Компанията Vital Connect се занимава с иновации в областта на биомедицината и сензорните технологии и вече има какво да предложи на потребителите - малък биосензор, който може да замести много по-обемна медицинска апаратура и да направи измервания вместо нея. Сензорът се казва HealthPatch и вече е в употреба от избрани медицински партньори, но изглежда, че можем скоро да го очакваме и на пазара като мобилен аксесоар.

Основните параметри, които сензорът може да следи, са: ритъм на сърцето, изменения в ритъма на сърцето, дишане, температура на кожата, положение на тялото, стъпки и падане, стрес и фази на съня. Несъмнено HealthPatch може да осигури една голяма част от данните за приложения, подобни на HealthBook на Apple.

Според Vital Connect, HealthPatch може да замести някои от устройствата, които преди сте използвали, за да следите здравето си - колани и гривни, които се закачват на различни места по тялото, крачкомери, спортни часовници и други подобни. HealthPatch се закрепва върху тялото под дрехите и почти не се вижда. Като цяло, устройството на Vital Connect може изцяло да замести технологията, която в момента различни компании използват, за да следят физически показатели на потребителите, и дава отговор на въпроса колко малки могат да бъдат подобни устройства.

HealthPatch може да донесе ново решение и за потребители, чието здраве е под наблюдение и от други хора - близки, роднини и лекари дори, и да предостави възможност те автоматично да получат информация за състоянието на пациента. От Vital Connect съобщават, че първите продукти, които използват HealthPatch, можем да очакваме през следващите два месеца.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници