Официално: Няма оцелели от „самолета беглец“

Официално: Няма оцелели от „самолета беглец“
Изчезналият самолет е паднал в Индийския океан. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Нова информация от сателитни снимки показва, че няма оцелели пътници от изчезналия малайзийски самолет. Премиерът Наджиб Разак съобщи, че Боинг-777 е паднал в Индийския океан, цитиран от АФП.

„С дълбока тъга и съжаление трябва да ви информирам, че според новите данни полет MH370 е завършил в южната част на Индийския океан“, заяви Наджиб на пресконференция, а авиокомпанията е уведомила близките, че никой от пътниците на борда не е оцелял.

Въз основа на нови анализи на британската Агенция за разследване на въздушни инциденти и компанията „Инмарсат“, която предоставя данни от сателити, „заключихме, че MH370 е летял в южния коридор и че последната му позиция е била насред Индийския океан, западно от Пърт“, съобщи премиерът на Малайзия.

„Това е отдалечено място, далеч от всякакви възможни места за кацане. Поради това с дълбока тъга и съжаление трябва да ви информирам, че според тези нови данни полет MH370 е завършил в южната част на Индийския океан“, допълни той.

Текстът на SMS-а до семействата на жертвите гласи, че „без никакво разумно съмнение“ може да се приеме, че самолетът е загубен и че няма оцелели.

#самолет #Малайзия #Наджиб Разак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници