Гърция започва нова ера - става пример за просперитет

Гърция започва нова ера - става пример за просперитет
Самарас обяви, че катастрофалните сценарии, които бяха прогнозирани по-рано, вече не са валидни и са една “затворена тъжна страница”. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Гръцкият премиер Андонис Самарас заяви, че за страната му „започва нова ера“, след като миналата седмица бе подписано споразумението с международните кредитори - ЕС, ЕЦБ и МВФ - за отпускане на следващия транш спасителна помощ.

Самарас посочи, че подписването представлява официално признание на успехите на Гърция по отношението на финансовата политика и изпълнението на радикални структурни реформи.

“Реализирането на бюджетните цели и първичният излишък отварят пътя на една нова епоха, в която Гърция вече няма да има нужда от заеми, за да покрива текущите си нужди”, посочи той.

Според него, това е знак, че страната става отново независима много по-рано от очакванията.

Самарас обяви, че катастрофалните сценарии, които бяха прогнозирани по-рано, вече не са валидни и са една “затворена тъжна страница”.

"За Гърция започва нова епоха, в която страната ще покаже голям иновационен потенциал и ще се превърне в истински пример за конкурентоспособност и просперитет”, заяви премиерът.

#Гърция #Андонис Самарас #ЕС #МВФ #ЕЦБ #заем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници