Бареков: Огнян Донев иска да стане премиер

Бареков: Огнян Донев иска да стане премиер
Моника Гаджанова и Николай Бареков в студиото на "Гореща точка".
A A+ A++ A

Любомир Павлов, съдружникът на Огнян Донев, заплашвал водещия на ТВ7 Николай Бареков да внимава с разследванията, защото „някой ден ще живее в държава с премиер Огнян Донев."

Това разказа в сряда сутринта самият Бареков в предаването „Гореща точка", посветено на т. нар. „здравен октопод", свързан според разследване на ТВ7 за цените на лекарствата на „Софарма".

Думите на Николай Бареков изглеждат като пореден епизод от медийната война между Делян Пеевски, собственик на ТВ7, със обственика на „Софарма" и вестниците „24 часа" и „Труд" Огнян Донев.

Николай Бареков обясни още, че негови близки, запознати с дейността на бизнестандема Павлов-Донев, също го предупредили да внимава, защото разследванията му засягат мръсни пари, носещи съответната опасност. Въпреки това в разговор с Любомир Павлов журналистът го нарекъл „щастлив човек, защото е на свобода."

Гост на водещия в сряда сутринта беше разследващият журналист на ТВ7 Моника Гаджанова. Нейното разследване, излъчено в понеделник, разкри, че лекарствата на фармацевтичната компания на Огнян Донев „Софарма" се продават 2 и 3 пъти по-евтино в Сърбия и Турция, отколкото в България.

„Когато други дистрибутори казват на Огнян Донев, че това с цените на лекарствата е кощунство, той отговаря, че пациентите са цифри в неговите отчети," сподели още Моника Гаджанова в студиото на Николай Бареков.

Тя обясни, че Донев упражнявал задкулисна политическа дейност чрез здравния репортер на в. „Труд" Диана Тенчева, която „раздавала задачи" на депутати в Народното събрание, а това им спестявало неудобни журналистически въпроси, разказа Гаджанова.

„Политическата воля след разследването на ТВ7 доведе до уволнението на здравния заместник-министър Гергана Павлова," отбелязват от частната медия.

„Отрязването на едното пипало на октопода – Гергана Павлова, е първата стъпка в борбата с монопола," коментира Моника Гаджанова в студиото на „Гореща точка" в сряда сутринта.

Гергана Павлова е уволнена, защото не е обяснила как се формират цените на лекарствата, заяви вчера в Ловеч премиерът Бойко Борисов, цитиран от „Фокус". Здравният министър Стефан Константинов бе категоричен, че министерството трябва да бъде безукорно, предаде Дневник. Според Константинов отстраняването на зам.-министър е най-доброто решение, когато има съмнение за монопол във фармацевтичния пазар.

Между 2006 г. и 2008 г. Гергана Павлова е заемала немалко ръководни позиции в „Софарма Трейдинг", припомня още Дневник. Тя влезе в здравното министерство през 2010 г. като част от екипа на проф. Анна-Мария Борисова.

Дневник отбелязва, че заради биографията си Павлова многократно е атакувана, че работи в полза на „Софарма", и че ударът, който доведе до оставката й, дойде от разследването на ТВ7.

По време на управлението на ГЕРБ от здравното министерство са си тръгнали седем зам.-министри и двама министри.

#Николай Бареков #ТВ7 #Огнян Донев #Любомир Павлов #Софарма #Делян Пеевски #лекарства #здравен октопод #Гергана Павлова #Моника Гаджанова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници