NSA е подслушвала с години сървърите на Huawei

NSA е подслушвала с години сървърите на Huawei
A A+ A++ A

През 2012 година американското правителство определи използването в страната на оборудване от Huawei като заплаха за националната сигурност, заради опасения, че китайската компания може да създаде отвори задни вратички с цел подслушване. Това стана причина Huawei да намали значително дейността си в Щатите, но се оказва, че американската Агенция за национална сигурност (NSA) на практика е правила това с мрежите на китайците.

Информацията идва от документи, които Едуард Сноудън е споделил с изданията The New York Times и Der Spiegel. Те твърдят, че NSA е отворила точки за подслушване в телекомуникационните мрежи на Huawei директно в централата й с цел да събира информация за различните й продукти (като рутери и суичове), които свързват една трета от населението на планетата.

Подслушвани са били дори и най-висшите мениджъри на компанията и се търсела връзка с Народната освободителна армия на Китай, чийто член е шефа на Huawei Рен Женфей. Документите разкриват, че NSA е искала да получи достъп до оборудването, което Huawei продава да други страни, за да може да следи и търси в компютърните и телефонните мрежи, за които прецени, че това е нужно.

http://www.nytimes.com/2014/03/23/world/asia/nsa-breached-chinese-servers-seen-as-spy-peril.html
http://www.spiegel.de/international/world/nsa-spied-on-chinese-government-and-networking-firm-huawei-a-960199.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници