Тимошенко: Украйна ще си върне Крим скоро

Тимошенко: Украйна ще си върне Крим скоро
Тимошенко посочи, че украинските власти и армия трябва да направят всичко възможно Русия да не направи нито крачка в територията на континентална Украйна. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият украински премиер Юлия Тимошенко заяви, че страната й ще си върне Кримския полуостров, който гласува присъединяване към Русия след референдум.

“Ще си върнем Крим. Това е въпрос на малко време”, каза Тимошенко в интервю.

“Руските военни в Крим не знаят нашите планове, не могат да разберат какво ще направим утре и вдругиден, какво ще правим с нашата територия и как ще си я връщаме”, добави тя.

Тимошенко посочи, че украинските власти и армия трябва да направят всичко възможно Русия да не направи нито крачка в територията на континентална Украйна.

“Да, войските на НАТО няма да дойдат, но ние толкова ще усилим способностите за защита на границите си, че Русия няма да има военни аргументи срещу нас”, отбеляза лидерът на партия “Баткивщина“.

Според нея, Украйна трябва винаги да е готова за това, че “Путин ще престъпи чертата” и коментира, че руският президент направи това, “Украйна вече е готова да се защитава”.

“Украинските войски в Крим трябва да се задържат на полуострова поне още три-четири дни. Те са ни нужни сега, за да защитим южните и източните си граници”, посочи Юлия Тимошенко.

#Украйна Крим #Кримски полуостров #референдум #Юлия Тимошенко #Русия #референдум #Владимир Путин #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници