Германия към Турция: Блокирането на Туитър е цензура

Германия към Турция: Блокирането на Туитър е цензура
„В едно свободно общество гражданите трябва да решават как да комуникират, не държавата“, заяви Меркел. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел отправи критики към турските власти, след като правителството блокира социалната мрежа Туитър.

„В едно свободно общество гражданите трябва да решават как да комуникират, не държавата“, заяви Меркел чрез говорителя си Стефан Зайберт.

„Германия по принцип насърчава свободата на словото и се противопоставя на подобни мерки за блокиране и възпрепятстване на съвременните начини за комуникация“, казва Меркел и добавя, че спирането на Туитър е вид „цензура“.

Немски говорител от външното министерство на страната посочи, че ЕС, включително Германия, забелязва „липсата на свобода на пресата и изразяването“ в Турция.

„Това се отнася и за последното решение, съобщено от турския министър-председател“, каза говорителят и отбеляза, че европейските дипломати „няма да се въздържат“ да изразят мнението си по този въпрос.

Туитър беше блокиран в Турция късно в четвъртък, малко след като премиерът Ердоган заплаши да „изтрие“ услугата за микроблогове, предава БГНЕС.

#Германия #Турция #Ангела Меркел #Реджеп Ердоган #Туитър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници