САЩ наложиха санкции на близки до Путин и банка "Россия"

САЩ наложиха санкции на близки до Путин и банка "Россия"
Търговските отношения с политиците и олигарсите, включени в списъка със санкции на Вашингтон, ще бъдат прекратени, а авоарите им бъдат блокирани. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама наложи санкции на 20 руски високопоставени държавници, наред с други 11 руски или проруски длъжностни лица в Украйна, санкционирани в понеделник.

Търговските отношения с политиците и олигарсите, включени в списъка със санкции на Вашингтон, ще бъдат прекратени, а авоарите им бъдат блокирани.

Списъкът включва следните руски политици и военни:

Сергей Иванов - началник на президентската администрация, бивш министър на отбраната, преиближен на президента Владимир Путин и бивш кадър на КГБ.

Сергей Наришкин - председател на Думата - Долната камара на парламента.

Андрей Фурсенко - съветник на Путин.

Алексей Громов - първи заместник-началник на президентската администрация.

Владимир Якунин - директор на държавната жп компания, близък до Путин.

Генерал Игор Сергун - началник на специалните служби на армията.

Американските власти са наложили санкции и на редица олигарси и банкери:

Юрий Ковалчук - директор на банка „Россия“. Ковалчук е част от най-приближения кръг до руския президент и е смятан за „личния банкер на висшите руски функционери, включително Владимир Путин“, както и за един от най-близките съветници на президента, съобщават руски медии.

Генадий Тимченко – основател на една от най-големите петролни компании в света „Гунвор“, смятан за един от приближените на Путин финансисти. Сп. „Форбс“ оценява състоянието му на 15,3 млрд. долара.

Аркадий Ротенберг - милиардер, тренирал джудо с Путин в Санкт Петербург. Той има интереси в банковия сектор, строителството на пътища, морския транспорт, газа и петрола. Привилегированите му отношения с Кремъл му донесоха многобройни обществени поръчки без търг, предава БГНЕС.

#САЩ #Русия #санции #Украйна Крим #Владимир Путин #банка "Россия"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници