„Галъп“: На евроизборите ГЕРБ – 20,7%, БСП – 19,5%

„Галъп“: На евроизборите ГЕРБ – 20,7%, БСП – 19,5%
Ако изборите за Народно събрание се проведат през март, 19,9% биха гласували за ГЕРБ, 19% за БСП, 6% за ДПС. Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

Ако евроизборите са през март, за ГЕРБ биха гласували 20,7%, за БСП 19,5%, а за ДПС – 6%. „България без цензура“ е четвъртата политическа сила, която би влязла в европейския парламент с 5%, сочи проучване на „Галъп интернешънъл“ за политическия и икономическия индекс в страната през март.

Реформаторския блок биха подкрепили – 3,1%, „Атака“ - 2,5%. НФСБ получава подкрепа от 1,9%, а Глас народен – 1,3%.

Възможно е кампанията да доведе до изпъкване на една лява и една дясна алтернатива, което ще е за сметка на по-малките играчи  – АБВ и Реформаторския блок.

„България без цензура“ към настоящия момент има най-ясни изгледи за присъствие в Европейския парламент в сравнение с АБВ и реформаторите.

Ако изборите за Народно събрание се проведат през март, 19,9% биха гласували за ГЕРБ, 19% за БСП, 6% за ДПС, а 4,9% от гласоподавателите биха дали своя глас за „България без цензура“ + ВМРО.

Партиите от Реформаторския блок получават подкрепа от 3,6%,  АБВ - 1,8%, 2,5% за „Атака“, 1,8% за НФСБ. Хората, които не биха отишли да упражнят правото си на глас, са 37,4%.

#Галъп #март #кампания #евроизбори #ГЕРБ #БСП #Атака #ДПС #България без цензура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници