Дянков: Нешева и Павлова – жертви на популизъм

Дянков: Нешева и Павлова – жертви на популизъм
Според министъра на финансите България не е застрашена от налагане на санкции от Европейската комисия заради лекарствената политика. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Нели Нешева и освободеният във вторник заместник-министър на здравеопазването Гергана Павлова са жертви на популизъм, смята финансовият министър Симеон Дянков.

Вицепремиерът подчерта в сряда пред БНТ, че по закон Нели Нешева има право да раздава бонуси до 25% от приходите, а тя е раздала значително по-малко, включително и на себе си.

Той посочи, че това допълнително заплащане стимулира хората на държавна работа, и защити шефката на НЗОК, както и Гергана Павлова, като хора, които са вършили добре работата си и са станали жертви на популизъм.

Дянков ще поиска депутатите да приемат спешно Закона за държавния служител, който е внесен в парламента още през ноември миналата година.

По думите на финансовия министър той ще направи прозрачни правилата за възнаграждения на служителите в държавната администрация.

Симеон Дянков коментира уволнението на зам.-министъра на здравеопазването Гергана Павлова като жертва на политическа спекулация.

Той заяви, че тя никога не е работила в „Софарма“ и по никакъв начин не се е опитвала да лобира в полза на фармацевтичната компания.

Според министъра на финансите България не е застрашена от налагане на санкции от Европейската комисия заради лекарствената политика.

Държавата никога не е субсидирала предприятието, а всички процедури, свързани с него, са минавали през обществена поръчка, категоричен бе Дянков.

Той подкрепя решението да се направи одит за ценообразуването на лекарствата у нас.

#Европейската комисия #„Софарма“ #бонуси #Закона за държавния служител #лекарства #заместник-министър на здравеопазването #Гергана Павлова #НЗОК #Националната здравноосигурителна каса #Нели Нешева #вицепремиер #финансов министър #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници