Константинов ще поиска одит на цените на лекарствата

Константинов ще поиска одит на цените на лекарствата
„Нека този одит да не е от хора, които са директно в министерството, за да няма никакви съмнения“, апелира министърът. Снимка: dariknews
A A+ A++ A

Здравният министър Стефан Константинов се очаква по време на заседанието на правителството да поиска одит на цените на лекарствата.

Снощи той заяви пред журналисти, че външни за министерството му експерти трябва да направят тази проверка, за да няма съмнения, предаде „Дневник“.

Изказването му дойде, след като по-рано през деня неговата заместничка Гергана Павлова беше уволнена от премиера Бойко Борисов с мотива, че не е обяснила цените на лекарствата.

„Нека този одит да не е от хора, които са директно в министерството, за да няма никакви съмнения“, апелира министърът.

„В последните дни се говори за цените на лекарствата в България и вероятно решението на премиера за отстраняването й е продиктувано от желанието да има максимална прозрачност и да няма никакви съмнения. Споделям, че министерството трябва да е безукорно“, коментира още той.

По думите му най-доброто решение, когато има съмнение за монопол на фармацевтичния пазар, е отстраняването на заместник-министър.

Сканадалът се разгоря след като в медиите се появи информация за това, че лекарства на компанията „Софарма“ се продават по-евтино в Сърбия и Турция, отколкото в България.

#Турция #Сърбия #България #„Софарма“ #заместник-министър #одит #Гергана Павлова #лекарства #Бойко Борисов #премиер #Стефан Константинов #здравен министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници