Нова версия: Изчезналият самолет е при талибаните

Нова версия: Изчезналият самолет е при талибаните
Издирването на изчезналия самолет приключи, но версиите продължават. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Малайзийски следователи разглеждат версията изчезналият самолет на „Малайзия еърлайнс“ да се е насочил към територията на Афганистан или Пакистан, контролирана от талибаните, пише в. „Индипендънт“.

„Що се касае Пакистан и Афганистан, ние не можем да проверим тези версии без тяхно разрешение. Надяваме се да го получил скоро“, казва от своя страна представител на авиокомпанията.

Започнати с разследването източници твърдят, че следователи очакват дипломатическо разрешение за проверка на тази версия.

Полицията, разследваща изчезването на самолета с 239 души на борда, е претърсила вече дома на втория пилот. Жилището на капитана на полета - 53-годишния Захари Ахмад Шах, беше обискирано в събота, след като малайзийският премиер Наджиб Разак заяви, че изчезването на самолета, пътувал от Куала Лумпур за Пекин, е резултат от преднамерени действия и разследването ще се насочи към членовете на екипажа. Полицията провежда разпити и на членовете на наземния екип, поддържал връзка със самолета.

В неделя по молба на правителството в Куала Лумпур Индия спря търсенето на изчезналия летателен апарат, предаде Ройтерс. Властите в Малайзия искат да направят оценка на изводите от продължаващата вече седмица международна операция за установяването на съдбата на Боинг-777, за който се предполага, че е бил преднамерено отклонен от своя курс.

#Малайзия #Куала Лумпур #Пакистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници