Рейтингът на Саркози расте

Рейтингът на Саркози расте
Лидерът на консерваторите беше много популярен, когато дойде на власт през май 2007 г., но показният му и понякога нетактичен стил скоро подразни много хора. Снимка: vsechtoyalyublyu.tumblr.com
A A+ A++ A

Усилията на френския президент Никола Саркози да си възвърне доверието на недоволното френско общество в енергичната си предизборна кампания може би започват да дават добър резултат, показва обществено допитване.

Анкетата, осъществена от института LH2 малко след началото на предизборната кампания на Саркози, показва, че рейтингът му нараства с осем процентни пункта спрямо началото на януари и достига 38%, съобщава „Ройтерс“.

Това е най-високата популярност на френския президент от една година насам. Освен това анкетата показва намаляване на броя на хората с негативно мнение за Саркози - от 65% в началото на януари до 58% сега.

Лидерът на консерваторите беше много популярен, когато дойде на власт през май 2007 г., но показният му и понякога нетактичен стил скоро подразни много хора и през по-голямата част от последните четири години рейтингът му постоянно намаляваше, коментират от световната агенция.

Той отива на президентските избори на 22 април и 6 май с изоставане от кандидата на социалистите Франсоа Оланд, който по данни на последните обществени допитвания може да го победи с 12% на балотажа, ако изборите се провеждаха днес.

На първите си два митинга миналата седмица Саркози заяви, че иска да е президент на народа и ще даде глас на народа в политиката чрез провеждането на редовни референдуми.

Отделно изследване на института TNS Sofres, публикувано вчера, показа, че 76% от анкетираните смятат Оланд за по-близък до тях, отколкото Саркози, но 72% заявяват, че Саркози е по-добър в процеса на вземане на решения.

#Никола Саркози #президент #Франсоа Оланд #рейтинг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино