Г-7: Референдумът в Крим няма да има правни последици

Г-7: Референдумът в Крим няма да има правни последици
„Ако Руската федерация направи такава стъпка, ние ще предприемем допълнителни действия, индивидуално и колективно“, предупреждават Г-7. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Групата на седемте най-развити страни в света заяви, че референдумът за преминаване на Крим към Руската федерация, подкрепен от властите в Москва, няма да има никакви правни последици, и призова Русия да отстъпи.

Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и САЩ, наред с лидерите на ЕС, се обърнаха към Русия с декларация от Вашингтон „да спре всички усилия за промяна на статута на Крим, противно на украинските закони и в нарушение на международното право“.

„Всеки подобен референдум няма да има никакви правни последици. Предвид липсата на адекватна подготовка и притеснителното присъствие на руски войски, това ще бъде дълбоко порочен процес, който няма да има никаква морална сила. Поради всички тези причини няма да признаем резултата“, се казва в съобщението.

„Ако Руската федерация направи такава стъпка, ние ще предприемем допълнителни действия, индивидуално и колективно“, предупреждават Г-7.

„Ние напомняме също на Руската федерация решението ни да замразим участието си в дейностите, свързани с подготовката на срещата на Г-8 в Сочи, докато промени курса и средата стане такава, че да може да се проведе смислена дискусия в Г-8“, отбелязват лидерите на Г-7, предава БГНЕС.

#Кримски полуостров #санкции #САЩ #Европейски съюз #Русия #Крим #референдум #Г-7

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници