Тежки наказания за Левски, ЦСКА и Ботев

Тежки наказания за Левски, ЦСКА и Ботев
A A+ A++ A

Вечното дерби между ЦСКА и Левски в събота, 15 март, ще се играе с публика.

Дисциплинарната комисия реши да накаже "червените" с последно предупреждение за лишаване от домакинство и глоба от 1500 лева за това, че служител на реда е бил ударен със седалка от феновете на „червените".

Доста играчи от двата отбора са санкционирани след предишното Вечно дерби на 8 март.

От страна на Левски за един мач и с по 300 лева глоба горят Станислав Ангелов и Ларсен Туре. Двамата ще изтърпят наказанието си в мача за Купата срещу Ботев Пловдив в сряда, 12 март.

Владимир Гаджев обаче е със спрени състезателни права до изясняване на спречкването му с Омар Косоко, за което той и опонентът му бяха изгонени след края на мача.

От Левски наказан още е администраторът Райко Якимов - за една среща и 150 лева глоба. „Сините" са глобени с общо 5 хиляди лева (2000 за пиротехника и 3000 за хвърлени предмети) и се задължават да платят щетите, нанесени на стадиона.

От ЦСКА също със спрени права е Омар Косоко като за него важи същото като за Гаджев. За по един мач са наказани Борис Галчев, Райс Мболи и Апостол Попов като глобите им са съответно 900, 500 и 250 лева.

От ДК уточниха, че при Мболи има провокация от страна на Туре, което е смекчаващо вината обстоятелство за санкцията му.

Валентин Илиев е наказан за 2 срещи и глоба от 200 лева. Санкционираните играчи на ЦСКА няма да играят във Вечното дерби, тъй като отборът отпадна за Купата и няма мач през седмицата.

ЦСКА също така ще плати допълнителна глоба от 5000 лева (2000 за пиротехника и 3000 за хвърлени предмети) плюс тези 1500 за лишаването от домакинство.

Ботев Пловдив бе наказан ефективно с лишаване от домакинство за една среща и с глоба от 4000 лева. При това положение предстоящото през уикенда пловдивско дерби с Локомотив, на което Ботев е домакин, няма да може да се играе на базата в Коматево.

По-късно днес СТК ще постави къде ще се играе този мач като вариантите са той да бъде преместен на стадиона в парк Лаута в Пловдив или да се играе в друг град.

Санкцията бе наложена заради това, че треньорът на Локо София Стефан Генов бе ударен с бутилка по главата от фен на Ботев и действието е с последствия.

Футболистът на Локо София Гаел е наказан за 2 мача и глоба от 1000 лева. За 2 мача и 1200 лева гори Лъчезар Балтанов от Черноморец. Симеон Славчев от Литекс - 200 лева 2 мача и Георги Коруджиев от Локо Пд - 1 мач 250 лева.

#Левски #ЦСКА #Ботев Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници