Млад мъж става собственик на стотици литри ракия, без да знае

Млад мъж става собственик на стотици литри ракия, без да знае
Радко Ядков. Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Млад мъж от разложкото село Баня се оплака, че е станал собственик на различни стоки, без да знае. Радко Ядков е убеден, че е жертва на измама с личните му данни, съобщава Би Ти Ви.

Ядков е купил, без да знае, стотици литри ракия, дърва за огрев и лаптопи, без да има нужда от такива неща.

Младият мъж имал фирма до преди година. Един ден разбира, че си е поръчал огромно количество ракия, за което трябва да плати 10 000 лв. Мъжът обаче нито пие, нито се занимава с търговия на алкохол.

„Покупка на ракия от софийска фирма, там стойността беше близо около 10 000 лв. Тогава беше използвана банковата ми сметка, имах банкова сметка на дружеството, която беше събирателна, аз така и не я направих разплащателна и ако имах 10 000 лева в разплащателната сметка, от банката просто щяха да преведат парите ми и аз щях да се чудя как да си взема парите“, разказва Ядков.

Месеци по-късно получава обаждане с подсещане - че не си е платил поръчаните 15 кубика дърва. Поръчката отново е направена от името на фирмата му, но след подадена жалба в прокуратурата става ясно, че печатът не е неговият.

Янков не знае кой е откраднал личните му данни, но си спомня, че ги е давал на много места, както всички граждани. Сменя си документите, но не вярва, че това ще му помогне.

В момента по неговия случай се води следствие.

#Баня #лични данни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници