12 загинаха при обстрел на жилищни сгради в Сирия

12 загинаха при обстрел на жилищни сгради в Сирия
Най-малко 12 души са убити, а 100 са ранени при обстрел на жилищни сгради в размирен район на централната сирийска провинция Хомс. Снимка: telegraph.co.uk
A A+ A++ A

Най-малко 12 души са убити, а 100 са ранени при обстрел на жилищни сгради в размирен район на централната сирийска провинция Хомс, предадоха световните агенции, позовавайки се на опозиционни дейци.

„Над 120 снаряда са изстреляни през последния час срещу кварталите Баба Амр, Иншаат и Халидие“, каза Омар Хомси, цитиран от ДПА и БНР.

По думите му обстрелът цели да унищожи напълно кварталите, дори полевата болница и джамиите. Той каза, че сирийски самолети кръжат над района.

Базираният в Лондон Сирийски център за наблюдение на човешките права съобщи, че седем души са убити в Баба Амр, в това число малко дете.

Според друг активист, цитиран от „Ройтерс“, две деца са сред жертвите. Танкове и войници са струпани в околностите на град Хомс, крепост на съпротивата, готвейки се за вероятна наземна операция.

Опозиционен деец предупреди, че това може да отприщи нов кръг от жестоки и кървави улични боеве въпреки усилията на Червения кръст да посредничи за временно примирие, което да позволи внасянето на хуманитарни помощи.

#Сирия #Хомс #загинали #ранени #обстрел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници