Русия: ОССЕ нямаше официални покани да идва в Крим

Русия: ОССЕ нямаше официални покани да идва в Крим
ОССЕ съобщи, че въоръжени мъже са спрели конвоя й с военни и цивилни наблюдатели на пропускателен пункт, при опит да влязат на Кримския полуостров. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Наблюдателите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа не са имали разрешение да влязат на Кримския полуостров, тъй като нямали „официални покани“ от властите в автономната република, съобщи руското външно министерство.

„Наблюдателите на ОССЕ опитаха да влязат на Кримския полуостров, заобикаляйки принципа за консенсус, който е основен за ОССЕ, без да се съобразяват с мнението и препоръките на руската страна, без да почакат официални покани от кримската страна“, посочва руската страна.

ОССЕ съобщи, че въоръжени мъже са спрели конвоя й с военни и цивилни наблюдатели на пропускателен пункт, при опит да влязат на Кримския полуостров.

Участник в мисията на организацията, пожелал анонимност, заяви, че те имали мандат от ОССЕ и били „гости на украинското правителство“.

Властите в Москва призоваха ОССЕ да осъди „актовете на насилие“ от новите управляващи в Киев и да обяви, че завземането на властта е незаконно.

#Крим #Русия #Украйна хаос #ОССЕ #Кримски полуостров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници