HTC Desire 310 показва намалено присъствие на интерфейса Sense

HTC Desire 310 показва намалено присъствие на интерфейса Sense
A A+ A++ A

За мнозина бюджетният смартфон HTC Desire 310, който беше анонсиран наскоро, вероятно не представлява особен интерес, но всъщност устройството може да се окаже по-важно. По отношение на техническите характеристики няма много изненади, а очакваната цена е значително по-висока от тази на по-мощния Motorola Moto G, но все пак промените в софтуерно отношение предизвикват интерес.

По-внимателно проучване на съобщението за пресата и осигурените официални изображения на смартфона разкриват, че компанията не споменава никъде интерфейса Sense, но посочва, че ще бъде включена познатата функция BlinkFeed. Устройството работи с Android 4.2, а сравнение с предшественика Desire 300 показва, че някои от иконите вече са стандартните за Android, а не модифицираните от Sense.

Това подсказва, че в определени случаи HTC възнамерява да намали промените в интерфейса и просто да добави някои от софтуерните си функции (като BlinkFeed и Video Highlights) към стандартната версия на Android. Компанията пояснява, че в телефоните й винаги ще има основно HTC Sense преживяване, но за да може да реагира по-бързо на пазара, предприема различни подходи към осигуряването му.

Така, вместо да оптимизира за нови телефони цялата платформа HTC Sense, компанията смята за по-важно да им осигури ключови функции. Не е изключено този подход да е запазен само за моделите с чипсети от MediaTek, които между другото са и основната причина Desire 310 да използва Android 4.2 - просто това е максималната версия, която поддържат засега.

http://www.pocket-lint.com/news/127747-the-htc-desire-310-might-be-more-significant-than-you-think

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници