Обама и Путин разговаряха за Украйна

Обама и Путин разговаряха за Украйна
В телефонен разговор, по инициатива на американската страна, двамата президенти са обсъдили критичната ситуация в Украйна. Снимка: bulgariasega.com
A A+ A++ A

Действията на Русия нарушават суверенитета и териториалната цялост на Украйна, това е казал президентът на САЩ Барак Обама на руския си колега Владимир Путин, съобщи Белият дом.

В телефонен разговор, по инициатива на американската страна, двамата президенти са обсъдили критичната ситуация в Украйна.

Обама е заявил на Путин, че все още има начин спорът да се реши по дипломатически път. Той посочил, че за решение ще е нужно руските сили да се върнат в базата си в Крим, правителствата на Украйна и Русия да водят преки преговори и да се изпратят международни наблюдатели, които да проверят, че са защитени правата на етническите руснаци в Украйна.

Владимир Путин увери американския си колега Барак Обама, че отношенията между двете страни не трябва да пострадат заради разногласията по въпроса за Украйна, предава БГНЕС.

„Тези отношения не трябва да бъдат жертвани заради отделни, макар и много важни международни проблеми“, цитира пресслужбата на Кремъл държавния глава.

Двамата лидери са се съгласили външните министри на двете страни Сергей Лавров и Джон Кери да продължат интензивните си контакти във връзка със ситуацията в Украйна.

#Обама #Путин #Украйна #Русия #Крим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници