Гръцкият премиер доволен от Еврогрупата

Гръцкият премиер доволен от Еврогрупата
Гръцкият премиер Лукас Пападимос заяви тази нощ, че е много доволен от полученото съгласие на Еврогрупата за безпрецедентния спасителен план. Снимка: ibtimes.com
A A+ A++ A

Гръцкият премиер Лукас Пападимос заяви тази нощ, че е много доволен от полученото съгласие на Еврогрупата за безпрецедентния спасителен план, и увери, че обещанията, дадени в замяна на този план, ще бъдат изпълнени след предстоящите предсрочни избори.

„Ние сме много доволни и от съгласието за опрощаване на 107 млрд. евро от дълга на Гърция от страна на частните банки кредитори, както и от обещанието за публични заеми на сума 130 млрд. евро до края на 2014 г.“, заяви Пападимос след финала на срещата на финансовите министри от еврозоната в Брюксел, предаде БГНЕС.

В замяна на това Атина пое ангажимент да предприеме болезнени мерки за бюджетни икономии и да реформира своята икономика.

„Ние трябва да реализираме програмата навреме и по ефикасен начин“, подчерта гръцкият премиер.

„Сегашното правителство е решено да направи това и аз съм убеден, че след изборите правителството ще прояви същата решимост да приложи програмата, защото това е в интерес на гръцкия народ“, добави Лукас Пападимос.

Предсрочните парламентарни избори в Гърция по принцип трябва да се състоят през април. Европейските партньори на Гърция получиха уверенията на двете основни партии - социалистите от ПАСОК и консерваторите от „Нова демокрация“, че ще изпълнят обещанията си, включително след изборите.

#Лукас Пападимос #Пападимос #премиер на Гърция #премиер #спасителен план #Гърция #Еврогрупата #предсрочни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници