Френска компания ще пусне първото устройство с NVIDIA Tegra 4i

Френска компания ще пусне първото устройство с NVIDIA Tegra 4i
A A+ A++ A

NVIDIA представи чипсета Tegra 4i преди повече от година, но на пазара все още няма продукти с него. Първото такова устройство - LG G2 mini, беше анонсирано наскоро, но по всичко личи, че корейската компания ще бъде изпреварена по отношение на пазарната премиера. Това се кани да направи новият френски производител Wiko, който обещава да пусне до седмици в Европа смартфон с Tegra 4i. Устройството се казва Wax и преди дни успяхме да поработим с него на щанда на NVIDIA на мобилния конгрес.

Има преобладаващо пластмасов корпус, който ни изненада с теглото си, или по-точно с отсъствието на такова - Wax се оказа изключително лек. В него са поместени чипсет Tegra 4i с честота 1,7GHz и интегрирани LTE възможности и 1GB RAM. Дисплеят е с диагонал 4,7" и резолюция 720p и не може да се похвали с особено качество, но все пак става дума за смартфон от среден клас, така че сме готови да му простим недостатъците.

Операционната система е стандартната версия на Android 4.3, а липсата на допълнителни модификации се усеща в повишената производителност на телефона. Устройството реагираше много пъргаво в кратката ни работа с него, което се дължи и на възможностите на процесора. Четириядреният Tegra 4i (с ядра Cortex-A9) е директна конкуренция на намиращия се в средния клас Qualcomm Snapdragon 400, но според компанията осигурява два пъти по-висока производителност в повечето тестове.

Може да изглежда странно, че представен преди повече от година чипсет все още не е достигнал до пазара, но от разговора ни с Игор Станек, който е европейски ПР мениджър за Tegra, стана ясно, че времето между представянето на нов продукт и пазарната му премиера нормално е около 18 месеца. Попитахме го и кога да очакваме първите устройства с Tegra K1, който предлага 192 CUDA ядра в графичния ускорител Kepler и ще е наличен в 32- и 64-битови версии. Според него това ще се случи през второто тримесечие на годината, така че няма да се наложи да чакаме дълго.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници